Home » Blog

Responsive WordPress Webdesign vs Mobiele App Laten Ontwikkelen?

De iPhone heeft voor een ware revolutie gezorgd. De Smartphone zal binnen afzienbare tijd de meest populaire toegangsport zijn to het internet. Neem daarbij de toeloop van alle tablets en dan zal zo zijn dat de desktop het domein is van de werkplek. Alle internet consumptie daarbuiten zal voornamelijk via de Smartphone en tablets komen.

App’s App’s en nog eens App’s

Door de enorme groei van het aantal smartphones en de mogelijkheden die deze toestellen biedt, heeft de ware revolutie zich voorgedaan in de ontwikkeling en gebruikt van de App’s. Met name door de creativiteit van verscheidene startups is er een functionaliteit in onze borstzak gekomen die een tiental jaar geleden alleen nog in science fiction films was te bewonderen. Een aantal ‘amazing app’s’ vind ik :

En dan zijn er nog de games die nu echt bijna iedereen speelt zoals Wordfeud en Angry Birds.

App als Marketing Tool.

Voor grote bedrijven is de app eigenlijk onmisbaar voor hun marketing mix. Mooi voorbeeld daarvan is de Nike. Met hun Nike plus zijn ze als het ware de trainer / coach geworden voor zowel de jogger tot de fanatiekere marathon man. Innovaties hier op gaan door. Zie de Nike Fuel band.  Nike bereikt hier nu mee iedere sporter.  had over  Nike Bij zijn optreden bij Online Tuesday had Joseph Jaffa  erover dat een Nike Technology Company is geworden. Ik vond dit wel een scherpe constatering.

Maar ook een bedrijf als H&M is een app een onmisbaar intrument voor hun marketing mix. Het op de smartphone bekijken van hun collectie en alle overige functionaliteit weten zij de tijd dat de consument met H&M bezig is aanzienlijk te vergroten. In de App die ik nu heb is het nog niet mogelijk via de app te kopen. Het moge duidelijk zijn dat die binnenkort zeker het geval is.

De app als marketing instrument staat of valt natuurlijk met de functionaliteit die het biedt. De oorlog op de smartphone en de aandacht van de smartphone bezitter is waar het om draait. Als de app niet iets te boeden heeft zal deze in no time in de vergetelheid zijn geraakt en maakt het zelfs kans in een schoonmaakbui te worden verwijderd. Functionaliteit echter kan men ook lezen als geld. Hoe meer functionaliteit en hoe geavanceerder de app des te hoger de ontwikkel kosten.

App voor het MKB?

Een App ga je ontwikkelen zodra je je van een van de technologieën gebruikt wilt maken waar je als bedrijf zegt daar kunnen wij wat aan toevoegen. Technologiën waar je vooralsnog met een website niet over beschikt

  1. gps
  2. accelorator
  3. camera
  4. audio / spraak
Voor de meest van het MKB geld echter dat hun voornaamste instrument zit in de communicatie van hun bedrijfsactiviteiten. Met responsive webdesign zorg je voor een perecte lay-out waarbij je je als ‘merk’ optimaal presenteer. De consument verwacht een makkelijk te bedienen en overzichtelijke website. Zodra dit niet het geval is , is hun geduld snel bereikt en is de kans groot dat de consument al weer weg is.
https://youtu.be/4f2Zky_YyyQ

Wat is responsive design?

wordpress responsive websiteResponsive Webdesign is een techniek voor websites waarbij de lay-out zich automatisch aanpast aan de grootte van het beeldscherm waarop de website wordt bekeken. De layout zal veranderen waardoor elementen op de pagina zichtbaar worden zonder dat er horizontaal hoeft te worden gescrolt. Op die manier is navigeren een stuk gebruiksvriendelijker. Tevens zullen mensen minder snel afhalen en dit komt de conversies ten goede. Responsive webdesign wordt door alle bekende webdesign bureaus aanbevolen. De theme ontwikkelaars hebben hier goed geluisterd. Momenteel zijn bijna alle themes die worden uitgebracht in de Theme gallery van WordPress responsive designs.

Een andere mogelijkheid om aan de toenemende behoefte voor mobiele compatibility toe te geven is door het ontwikkelen van een mobiele app.

Top 5 WordPress Plugins

Wordpress-PluginsWat zijn de de plugins die elke wordpress site moet hebben om goed te kunnen functioneren en het meeste uit je WordPress sites te halen? Hieronder een  overzicht:

WordPress Blog Management Met MainWP

Via de plugin MainWP kun je evenvoudig via 1 control panel al je WordPress sites in bulk updaten, plugins installeren en verwijderen, settings aanpassen van plugins en Wordpres zelf, themes installeren en verwijderen. Bespaar dus veel geld en tijd met MainWP wanneer je veel sites (meer dan 5 b.v.) moet beheren.

Google Analytics

Statistieken van je website zijn leuk. Vooral als er progressie in zit! En bij dalende cijfers weet je dat in ieder geval en ku  je gaan kijken waar dat aan ligt. Campagnes bijhouden.  Welke pagina’s worden het beste bezocht. Zijn er veel bezoekers die via mobiele apparaten op de site komen.Google Analytics is echt een geweldige en onmisbare ondersteuning voor je marketing.

Google Analytics

Redirection

Als er een bepaalde pagina door Google een hoge ranking is gegeven en als deze niet meer bestaat kun je met deze plugin de bezoekers leidden naar de nieuwe pagina. Zo is je uitval van bezoekers tot een minimum beperkt.

Redirection

WordPress SEO plugin

Deze plugin is een handige tool om je website en je posts te optimaliseren voor Google (en andere zoekmachines). Zo kun je voor iedere post en pagina de keywords , description en meta tags meegeven. En geeft de tool je ook nog feedback of je dit een betje goed hebt gedaan.

SEO Yoast

W3 Total Cache

Worpdress is vooral een heel fijn platform vanwege de vele plugins waarmee je de fuctionaliteit van je site vergroten. Echter kan dit ook betekenen dat door de vele plugins de performance van je site minder gaat worden. Deze tool verbetert de gebruikers ervaring van je site aanzienlijk.

W3 Total Cache

Twitter Facebook Social Share

Social Media is de manier om je site te onder de aandacht te brengen. Met de deze plugin word de site geïntegreerd met de accounts op Facebook en Twitter en worden zodoende de nieuwe posts / pagina’s of een update hiervan automatisch op de pagina’s gezet. Handig hoef je dat dus niet voor iedere account opnieuw te doen.

Social Share